Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Huib Sneep

Huib Sneep onderzoekt standplaatsverbetering en optimalisering van groeiomstandigheden van stadsgroen. In 1997 ontwikkelde hij een nieuwe verplantingsmethode om een 125 jaar oude Haagse kastanjeboom te kunnen verplaatsen. Hij is betrokken geweest bij vele, vaak innovatieve groenprojecten, zoals het bos op de vierde verdieping van het Nederlands paviljoen op de Expo 2000 in Hannover, en een Park van de Verenigde Bomen bij het World Trade Centre in Amsterdam.

Rondleiding

Voorafgaand aan de bomenwandeling geven tentoonstellingsontwerpers Toon Koehorst en Jannetje in 't Veld een rondleiding door de tentoonstelling HOUT, de eerste uit een serie over materialen en hun culturele, maatschappelijke en economische context. Veel van de kwaliteiten die aan hout worden toegedicht – natuurlijk, puur – vinden hun oorsprong in de romantische waardering voor het bos. Maar het bos is ook een kunstmatig landschap, een productiemachine onderworpen aan de wetten van de markt.

datum
07/08/2014
tijd
19:00 – 20:30
 
 
 
 
HOUT - De cyclische natuur van materialen, plekken en ideeën
Dan Handel
Koehorst in 't Veld
Koehorst in 't Veld (drukwerk)

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Serie over materialen.

HOUT. De cyclische natuur van materialen, plekken en ideeën is het eerste deel van een serie over materialen - waaronder ook plastic en porselein - en hun economische, culturele en maatschappelijke betekenis.