Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

2014
07
Aug

Een stad zonder bomen is nauwelijks voor te stellen. Bomen maken de stad mooier en de lucht schoner. Maar ze zijn, zeker in deze tijd van klimaatverandering, ook een gewild studieobject. Boomexpert en groenkenner Huib Sneep verstaat de ‘lichaamstaal’ van bomen, en vertelt tijdens een rondwandeling in het Museumpark over de specifieke eigenschappen van de vaak uitheemse bomen die daar zijn geplant.

2014
27
Jul
12:00 – 16:00
Buitendek Het Nieuwe Instituut

Aansluitend bij de creative lifestyle markt Swan Market in het Museumpark vindt er op zondag 27 juli op het buitendek van Het Nieuwe Instituut de Material Market plaats. Geheel in het teken van de tentoonstelling HOUT wordt er op de markt een variëteit aan producten van of over hout aangeboden, zoals boeken over boomhutten en houten gadgets zoals brillen en horloges.

2014
05
Jun

Tijdens de Mash Up Material Night worden de grenzen van hout onderzocht. Hout is het enige bouwmateriaal dat klimaatneutraal is. Is het daarmee ook het materiaal van de toekomst? Experimenten met hout leiden tot zowel vernieuwende als omstreden toepassingen. Ontwerpers Marjan van Aubel, Lex Pott en Chris Kabel vertellen over hun eigen experimenten met dit veelzijdige materiaal.

HOUT - De cyclische natuur van materialen, plekken en ideeën
Dan Handel
Koehorst in 't Veld
Koehorst in 't Veld (drukwerk)

Dit project maakt deel uit van de programmalijn De Dingen en De Materialen en het dossier Serie over materialen.

HOUT. De cyclische natuur van materialen, plekken en ideeën is het eerste deel van een serie over materialen - waaronder ook plastic en porselein - en hun economische, culturele en maatschappelijke betekenis.